Over ons

Servicepunt Amateurkunst Rivierengebied is in juni 2007 van start gegaan. Het is onderdeel van De Plantage, het centrum voor de Kunsten in Tiel en richt zich op de sectoren theater en toneel, harmonie en fanfare en koren.

Het Servicepunt verbindt instellingen, verenigingen en sleutelfiguren in de regio om de lokale en regionale infrastructuur voor de amateurkunst te versterken. Op deze website vindt u bijvoorbeeld informatie over de activiteiten van het Servicepunt, de activiteiten van de verenigingen in de regio zoals concerten, voorstellingen en evenementen maar ook de actuele gegevens van alle amateurkunst verenigingen in Rivierenland.

Het Servicepunt organiseert projecten en evenementen die de amateurkunst stimuleren en de ontwikkeling van amateurkunstenaars bevorderen zoals Hafa play in orkest dagen, Koren meetings, Theater workshopdagen en Mega Kids Orkest dagen. Daarnaast werden door het Servicepunt de projecten Windvlaag en Blazersbende ontwikkeld die samen met muziekverenigingen op basisscholen worden uitgevoerd.

Het Servicepunt heeft in opdracht van Cultuur- en erfgoedpact Rivierenland de projectleiding en uitvoering verzorgd van cultuurprojecten zoals: de schrijfwedstrijd Aan het Woord, de muziektheaterproductie NATLAND, het festival Muzikale Mo(NU)menten en het senioren verhalenproject Vrij Vertaald. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe theaterproductie en aan de voorbereidingen van het senioren cultuurparticipatie programma Kunstgoed.

Sinds 2014 is bij het Servicepunt ook de centrale coördinatie van Cultuur- en erfgoedpact Rivierenland neergelegd. In dit pact werken gemeenten en provincie samen aan de versterking van kunst en cultuur in onze regio. Cultuur- en erfgoedpact Rivierenland bestaat uit de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Neder-Betuwe, Neerijnen, Maasdriel, Lingewaal, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.