Mega Kids Orkest

Het Mega Kids Orkest is een project van het Servicepunt dat in 2007 van start is gegaan en heeft al meerdere jaren plaatsgevonden. Tijdens deze dag wordt er een orkest samengesteld met kinderen die minimaal een half jaar blaas- of slagwerkles hebben gehad. De werving wordt met name gericht op 9 tot 14 jarigen. De hele dag staat in het teken van muziek en wordt er veel geoefend voor het concert die aan het eind van de dag gehouden wordt. Tussen de repetities door worden er leuke muziekspelletjes gedaan.

Het doel van de dag is de kinderen te laten ervaren hoe fijn het is in een groot orkest te spelen en in contact te komen met hobbygenoten. We willen de kinderen laten ervaren dat er veel leeftijdsgenoten zijn die ook blaasmuziek maken. Zo willen we het enthousiasme voor de blaasmuziek aanwakkeren en vergroten en de kinderen het gevoel meegeven dat blaasmuziek een ‘hippe’ hobby is. Uiteindelijk willen we het voor muziekverenigingen makkelijker maken om jeugd leden te motiveren en te behouden.

MEGA KIDS ORKEST 2019

Op zaterdag 18 mei kunnen kinderen weer meespelen in het Mega Kids Orkest. Het Mega Kids Orkest is een project van het Servicepunt Amateurkunst en is speciaal voor kinderen die een blaas- of slagwerkinstrument bespelen. Op deze dag komen er zo veel mogelijk jonge muzikantjes bij elkaar om samen een zo groot mogelijk blaasorkest te vormen.

Net zoals de vorige edities gaat Ivo Kouwenhoven deze dag voor ons leiden. Iedereen met ongeveer een half jaar les mag meedoen. Het orkest zal verder bestaan uit leerlingen tot en met het A-niveau.

Dirigent Ivo Kouwenhoven heeft zich gespecialiseerd in het werken met jeugdorkesten en heeft een internationale reputatie als componist van jeugdorkestrepertoire. De bladmuziek wordt van te voren digitaal toegezonden zodat er alvast geoefend kan worden en de leerlingen hulp kunnen krijgen in de les. Alle muziek is ook te beluisteren op www.himalayamusic.nl

Het Mega Kids Orkest vindt plaats op zaterdag 18 mei op RSG Linge College (locatie Heiligestraat) in Tiel. Vanaf 9.45 uur zijn de deelnemers welkom, vanaf 10.00 uur gaan we repeteren en om 16.00 uur wordt de dag afgesloten met een concert

Inschrijven kan via onderstaande balk.

Inschrijven
    Om je transparante en duidelijke informatie te kunnen geven over de verwerking van je persoonlijke gegevens hebben we een privacy disclaimer op onze website geplaatst. U kunt deze bovenaan in ons menu vinden.

Categorieën

< Terug naar het overzicht